Nieuws.

Wilt u ons helpen bij het opzetten van een volgende actie? Verkoping, wijnproeverij, concert of heel wat anders? Alle steun is van harte welkom! Stuur een mail naar lugacare@gmail.com. Samen kunnen we het doen!

RoboJob uit België ondersteunt werk Stichting LUGA Care
Als stichting zijn we dankbaar voor de financiële steun die we hebben mogen ontvangen vanuit de Belgische firma RoboJob(www.robojob.eu). RoboJob is leverancier van gebruiksvriendelijke, betrouwbare en uiterst compacte oplossingen om CNC-machines automatisch te beladen en te ontladen. Met onze baanbrekende robotsystemen komen zij tegemoet aan de problematiek waarmee verspanende bedrijven dagelijks geconfronteerd worden en maken zij kleine en middelgrote series opnieuw rendabel. Vanaf juni 2016 zijn 2 van deze robots ook werkend te zien in Nederland bij Van Trierum Metaalbewerking BV (www.trierum.com).

Presentatie voortgang projecten & ontmoeting Jennie & Yael
Op 23 maart wordt er door Stichting LUGA Care een avond georganiseerd. Nog vlak voordat Jennie en Yael weer naar Uganda vertrekken bieden wij geïnteresseerden en donateurs de mogelijkheid om meer informatie te ontvangen over de lopende projecten en onze doelstellingen voor de toekomst. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie en de uitnodiging. Uw komst wordt zeer op prijs gesteld!
Uitnodiging presentatie voortgang projecten & ontmoeting Jennie & Yael JPGMaart 2016 Kindsponsoring
Op dit moment werken bestuursleden Desi Snellen en Brandine van de Lagemaat samen met Jennie hard aan de opzet van een kindsponsoring programma. Tijdens de avond op 23 maart a.s. hopen wij een verdere toelichting te geven. Na deze avond zullen wij ook een nieuwe pagina met meer informatie maken op onze website. Mocht u specifieke vragen hierover hebben of meer willen weten? Stuur een mail naar lugacare@gmail.com met als onderwerp kindsponsoring. Alvast vriendelijk dank.

November 2015 Vierde nieuwsbrief
Onze vierde nieuwsbrief is gereed. Hierin onder meer foto’s en toelichting omtrent de bouw van de school. Tevens een bijlage met verhalen van Jennie. Klik op onderstaande afbeeldingen om de nieuwsbrief en de bijlagen te openen.

         

Fotoupdate bouw november 2015
[slideshow_deploy id=’701′]

Fotoupdate bouw augustus 2015
[slideshow_deploy id=’697′]
 
Update bouw Latrines (Actie Amber)
In de laatste nieuwsbrief hadden wij aandacht geschonken aan het project van Amber Kooiman, de Latrines. Daarop was te zien dat er reeds een start was gemaakt met het handmatig graven van het gat onder het gebouw. Op onderstaande foto’s is te zien dat er heel erg hard gewerkt is de afgelopen weken. De muren staan en het dak zit erop. Er kan nu worden begonnen aan de afwerking.
Latrine 260815-1
Latrine 260815-2

Fotoupdate bouw juli 2015
[slideshow_deploy id=’672′]

Vrijwilliger Jochem Beukhof in Uganda
In week 29 is vrijwilliger Jochem voor 1 maand vertrokken naar Busaana om vrijwilligerswerk te gaan doen.
Vrijwilliger Jochem Beukhof
Fotoupdate bouw juni 2015
[slideshow_deploy id=’647′] 

Mei 2015 Derde nieuwsbrief
Onze derde nieuwsbrief is gereed. Hierin onder meer foto’s en toelichting omtrent de bouw van de school. Tevens een bijlage met verhalen van Jennie. Klik op onderstaande afbeeldingen om de nieuwsbrief en de bijlagen te openen.

     Nieuwsbrief 2015-2     Bijlage 2015-2

April + Mei 2015 Fundering eerste 6 klaslokalen
Nadat de bouwmannen goed op dreef waren met het hekwerk zijn zij direct doorgegaan aan de fundering van de school. Hieronder alvast enkele foto’s die ons zijn toegezonden. Wij hopen hier binnenkort meer informatie over te geven in onze volgende nieuwsbrief.
[slideshow_deploy id=’619′]

April 2015 Hekwerk
In april is er in een recordtempo het hekwerk gerealiseerd. Naast het recordtempo waarin deze klus is geklaard door de Ugandese bouwlieden zijn wij er ook trots op dat Job en Jennie dit in de juiste banen hebben weten te leiden. Belangrijk detail is ook dat dit deelproject binnen het gestelde budget is gerealiseerd! Zie hieronder een slideshow met foto’s van de aanleg en het resultaat.
[slideshow_deploy id=’598′]

05-03-2015 – 12-03-2015 Bestuur bezoekt Uganda
Begin maart is het bestuur van Stichting LUGA Care vertrokken naar Uganda – Busaana. Tijdens dit bezoek zijn er concrete afspraken gemaakt voor de bouw van de school. Hierbij zijn er onder andere contacten geweest met banken, leveranciers van bouwmaterialen, bouwlieden en overheidsinstellingen en natuurlijk met Job en Jennie. Tevens zijn er met diverse andere personen in het dorp afspraken gemaakt. Bestuur on airport

31-01-2015 Tweede nieuwsbrief
Onze tweede nieuwsbrief is gereed. Klik op onderstaande afbeelding om de nieuwsbrief en de bijlagen te openen.
Nieuwbrief 2015-1

18-01-2015 Actie sterrenpost bedankt!
Wij als Stichting LUGA Care willen een ieder bedanken die zich heeft ingezet voor Aktie Sterrenpost. De opbrengst was geweldig! Wij zijn dankbaar en blij met de opbrengst van € 5380,- waarvan wij de helft hebben mogen ontvangen. Wij hopen dit jaar met de bouw van een school in Busaana-Uganda te beginnen waar Job en Jennie Saku-Van Trierum vrijwilligerswerk mogen doen. Nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet!

12-01-2015 Amber Kooijman start actie LatrinesAmber
Vrijwilligster Amber, die op dit moment in Busaana is, heeft de actie Latrines opgezet. Met behulp van haar familie in Nederland heeft zij een actie opgezet om geld in te zamelen voor nieuwe latrines(toiletgebouw). Meer weten over haar actie? Kijk op de pagina acties of ga naar haar reisblog http://mijnoegandareis.reismee.nl

23-12-2014 Kerst en nieuwjaarsgroet
Wij willen een ieder hartelijk danken voor de interesse, medeleven en steun in het afgelopen jaar. Wij zijn een ieder die ons geholpen heeft, op welke wijze dan ook, zeer dankbaar. Mede namens Job en Jennie en de kinderen/ bewoners van Busaana-Uganda wensen wij u goede kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2015!

25-11-2014 Hervormde Gemeente Lunteren steunt middels actie Sterrenpost
De laatste jaren worden steeds meer kerstkaarten per mail verzonden. Maar is het niet veel persoonlijker om een mooie handgeschreven wens en groet via een echte kaart te versturen? Voor de ontvanger zijn het kleine cadeautjes die op de mat vallen. Een teken van waardering, van vriendschap en een blijk van persoonlijke aandacht. Ook dit jaar kunt u uw persoonlijke wensen via de Sterrenpost laten bezorgen. Vanaf vrijdag 12 december a.s. tot en met maandag 22 december a.s. kunt u uw kerstpost zonder postzegel inleveren in het Meestershuis in Lunteren. Alle bestemmingen kunnen worden ingeleverd, dus ook post voor plaatsen buiten Lunteren en voor het buitenland. Ook bedrijfspost is van harte welkom! U betaalt het kersttarief van 59 eurocent per kaart voor post in Nederland. Ook voor post naar het buitenland houden wij de tarieven van Post.nl aan. Door via de Sterrenpost uw kerstpost te versturen, steunt u automatisch twee goede doelen! Daarnaast hoeft u geen decemberzegels aan te schaffen, u houdt geen postzegels over en u komt ze ook niet tekort. Kortom; redenen genoeg om dit jaar uw kerstpost in het Meestershuis in leveren. Een groot team van vrijwilligers staat voor u klaar! Meer weten? Kijk eens op http://www.hervormdegemeentelunteren.nl/nieuws/algemeen/2037-actie-sterrenpost

19-11-2014 Kaashandel Slokker (Daalderkaas) collecteert voor Stichting LUGA CareLeendert Slokker
Leendert Slokker(Eigenaar Kaashandel Slokker) is een mooie actie begonnen voor Stichting LUGA Care. Bij de aankoop van kaas aan zijn marktkraam, krijgen zijn klanten ‘kaasmunten’ die voor een volgende aankoop korting opleveren. Klanten wordt nu de mogelijkheid geboden deze munten in te leveren in een melkbusje. De waarde van deze munten wordt door hem gedoneerd aan Stichting LUGA Care. Kaashandel Slokker levert een breed assortiment aan kazen die bereidt worden volgens een speciaal receptuur. Of het nu gaat om een ‘standaard’ kaas, gekruide kaas of geiten en schapenkaas, zij zijn echt van alle markten thuis. Wilt u zijn kaas eens komen proeven? Kijk op de volgende link voor de tijden en locaties waar u hem kunt vinden: http://www.daalderkaas.nl/nl/markten/leendert-slokker/

08-11-2014 Artikel Stichting LUGA Care in Lunterse krant
Tijdens het bezoek van Job en Jennie aan Nederland zijn ze geïnterviewd door Dhr. H. de Rooy van de Lunterse krant. Dit interview was naar aanleiding van de informatiebijeenkomst op 24 oktober. Het is een mooi artikel geworden welke op de voorpagina is gepubliceerd met een tweetal foto’s. Klik op de volgende link om het artikel te lezen: http://luntersekrant.lunteren.com/kranten14/krant0811.pdf

06-11-2014 Groep 3 basisschool De Wegwijzer maakt Loombandjes voor UgandaLoombandjes
Donderdagmiddag 6 november bezochten Jennie en Job Saku – van Trierum basisschool De Wegwijzer groep 3. Zij waren daar uitgenodigd om zo’n 200 loombandjes in ontvangst te komen nemen voor de schoolkinderen in Uganda. Initiatiefnemer was Boaz van Steenbergen (groep 3) die graag veel loombandjes wilde maken voor de arme kinderen in Uganda. Daarom heeft hij, samen met zijn broer Joël, de klas enthousiast gemaakt en mochten ze van de juf een aantal keer gaan loomen in de klas. Het resultaat was een mooi beplakte doos met loombandjes en een foto van de klas erop. Het verhaal en de film over het leven van kinderen in Uganda maakte duidelijk veel indruk op de kinderen en er werden veel vragen gesteld. Ook de belofte dat Jennie, straks weer terug in Afrika, een foto zal sturen werd gewaardeerd.

29-10-2014 Van Halem Mode in Lunteren wordt donateur Stichting LUGA CareVan Halem Mode
Vanaf 8 mei 2014 is Van Halem Mode weer terug in Lunteren. Vertrouwd in een modern jasje. Opgericht in 1956 door (opa) Cees van Halem. Oorspronkelijk als kleermakerij waar je op maat een pak kon laten maken. Toen het Groene Kruis gebouw werd aangekocht, was er ruimte om met confectie kleding te beginnen en zo ontstond Van Halem’s Modecentrum. Na het overlijden van opa, namen Tineke en Wim Bouw het over. Onder hun leiding groeide het bedrijf uit tot een begrip in Lunteren en omstreken. In 1996 werd het bedrijf overgenomen door de familie Brookhuis. Toen er begin dit jaar de kans was om de winkel weer terug te kopen, hoefden ze niet lang na te denken. Daarmee is een vertrouwde naam terug in Lunteren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de mooie winkel aan de Dorpsstraat 161 in Lunteren. Het team van Van Halem Mode staat voor u klaar! www.vanhalemmode.nl

28-10-2014 Flyer bij Cafetaria ’t Hoekhuus in LunterenCafetaria 'T Hoekhuus
Sinds 28 oktober 2014 staat onze actieflyer schoolgebouw ook bij Cafetaria ’t Hoekhuus in Lunteren. Wij willen eigenaar Johan hiervoor hartelijk bedanken! Cafetaria ’t Hoekhuus in Lunteren is dé plek om een lekker frietje te halen, of één van de vele menu’s die zij bieden. Naast het eten afhalen, is er ook de gelegenheid om het is het cafetaria zelf op te eten. Kortom een fantastische plek voor de lekkere trek!

28-10-2014 Jennie geeft presentatie in Woon- en Zorgcentrum Nieuw Avondrust – VoorthuizenNieuw Avondrust
Op 28 oktober heeft Jennie een presentatie gegeven bij haar laatste werkgever in Nederland:  Woon- en Zorgcentrum Nieuw Avondrust in Voorthuizen. Tijdens deze middag is er aan een grote groep bewoners, waaronder nog vele bewoners waaraan Jennie zelf vroeger zorg heeft verleent, en oud collega’s de promotiefilm getoond. Tevens is er extra uitleg gegeven over projecten op het gebied van medische zorg en hebben Jennie en Job laten zien wat er met de al eerder verkregen steun vanuit Nieuw Avondrust is gerealiseerd.  Het was een mooie en ontroerende middag.

24-10-2014 Informatieavond Stichting LUGA Care in Lunteren
Vrijdag 24 oktober 2014 was er van 19:30 tot 22:00 uur een inloopavond georganiseerd in Meestershuis (Achter de oude kerk), Meester Scheepstraplein 1 in Lunteren. Tijdens deze avond was er de gelegenheid om onze promotiefilm te zien, diverse foto’s en kon er kennis worden gemaakt met Job en Jennie. Zie hieronder enkele foto’s van deze geweldige avond:
[slideshow_deploy id=’477′]

22-10-2014 R2 Bedrijfskleding sponsort polo’s Jennie en Job met polo van R2 Bedrijfskleding
Als voorbereiding op onze informatieavond wilden wij alles tiptop in orde hebben. Een professionele uitstraling met echte LUGA Care polo’s mocht daarom niet ontbreken. Wij zijn de firma R2 Bedrijfskleding zeer dankbaar dat zij dit voor ons hebben willen sponsoren. R2 is een echte specialist op het gebied van bedrijfskleding! Een flexibel en dynamisch bedrijf wat voor iedere individuele medewerker passende kleding weet aan te meten. In welke branche uw bedrijf zich ook bevindt. Wilt u weten wat R2 Bedrijfskleding voor u kan betekenen? Kijk eens op www.r2bedrijfskleding.nl

Oktober 2014 Statiegeld acties
Deze maand gaan er op 3 verschillende locaties statiegeld acties van start! Let goed op bij de statiegeld automaten om te zien hoe u onze stichting kunt steunen. Bij de volgende supermarkten kunt u terecht:
SuperCoop in Lunteren
Albert Heijn in Lunteren
Emté in Ederveen
logo_coop          AH-albert-heijn          1233-emte-logo
Wij danken alle ondernemers die deze acties mogelijk maken!

09-10-2014 PromoGoed sponsort promotiemiddelen
Als stichting is het belangrijk om goede reclame te maken. Wij zijn daarom ook dankbaar dat Henk Wolswinkel van PromoGoed ons hierbij heeft willen helpen. Door middel van de sponsoring van pennen en spaarpotjes kunnen wij nieuwe acties opzetten. Zoek u een betrouwbare leverancier voor uw bedrijfskleding en relatiegeschenken? Zoekt u een goede en betrouwbare leverancier voor uw kerstpakketten? Kijk eens op www.promogoed.nl

23-09-2014 Eerste nieuwsbrief Stichting LUGA Care
Onze eerste nieuwsbrief is gereed. Klik op onderstaande afbeeldingen om de nieuwsbrief en de bijlagen te openen.
Nieuwsbrief Stichting LUGA Care 2014-1                            Bijlage 1 Constance                      Bijlage 2 Fahadi

13-09-2014 Flyer in teampost en wachtruGeldersche Vallei-1imte dialyseafdeling Ziekenhuis Gelderse Vallei
Alweer een hele mooie locatie erbij waar wij aandacht kunnen vragen voor onze stichting. Op de dialyseafdeling van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede staan zowel op de tafel van de teampost als de wachtruimte voor patiënten en taxichauffeurs onze flyers.

 

12-09-2014 Flyer te lezen tijdens het knippen
Tijdens het knippen bij Erika zie je de LUGA Care flyer op de kaptafel staan! Zelfs een spaarpot voor de kleine gift, want alle beetjes helpen! Erika bedankt voor jou steun aan onze actie!

 

08-09-2014 Flyers bij Van Silfhout Mode   
Bij Van Silfhout Mode in Lunteren hangen nu ook onze flyers. Van Silfhout Mode bestaat al sinds 1880 en is in Lunteren en omstreken een begrip als het gaat om een breed assortiment aan mode. Het professionele en vriendelijke modeteam weet zowel jong als oud in een nieuwe passende outfit te steken. Graag willen wij Dhr. en Mevr. van Silfhout hartelijk danken voor het mogen ophangen van onze flyers en wensen hen succesvolle Open Huis Dagen van 09-09-2014 – 13-09-2014. Meer informatie over Van Silfhout? Zie www.vansilfhoutmode.nl

15-08-2014 Flyers bij DA Drogisterij De Oude Gaper
De actieflyer staat op de toonbank bij DA Drogisterij De Oude Gaper in Lunteren (www.deoudegaper.nl). Hierbij willen wij Tjipke Timmer hartelijk danken voor de mogelijkheid om onze flyer bij hem te mogen plaatsen.

 

28-07-2014 Actieflyer gedrukt!Flyer
Drukkerij AMV heeft onze eerste flyer gereed. Klik op de afbeelding om de flyer online als PDF te downloaden.

21-07-2014 Flyer bij de drukker
Onze eerste actieflyer is een feit. Hij wordt deze week nog gedrukt. Een exemplaar ontvangen? Stuur ons een e-mail: lugacare@gmail.com.


17-07-2014 500+ bezoekers
Op donderdag 17-07-2014 had onze website al meer dan 500 bezoekers gekregen. Wij danken iedereen voor de interesse in onze stichting. Desalniettemin is het van groot belang dat iedereen van ons werk en onze doelstellingen hoort. Samen kunnen we het doen!

25-06-2014 Jennie en Job ook in Ede Stad
In navolging op de Barneveldse krant, heeft ook de Ede Stad het artikel van Jennie en Job gepubliceerd.

 

23-06-2014 Bevestiging ANBI status
Van de Belastingdienst heeft Stichting LUGA Care de schriftelijke bevestiging gekregen dat zij met terugwerkende kracht vanaf 09-04-2014 is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling! Meer weten over ANBI? Klik op de pagina ANBI links in het menu.

 

16-06-2014 Jennie en Job in Barneveldse krantJennie & Job
In de rubriek ‘Groeten uit…’ worden wekelijks mensen geïnterviewd uit Barneveld of de directe omgeving  die hun geboortegrond hebben verlaten om ergens anders ter wereld een nieuw bestaan op te bouwen. In deel 57 (14-06-2014) kreeg Jennie de mogelijkheid om haar verhaal te doen.
Klik op de onderstaande links naar de pagina’s om het verhaal te kunnen lezen.
Groeten uit Oeganda

 

13-06-2014 Bezoek Rien aan Uganda
Van 13-06-2014 tot en met 18-06-2014 heeft Rien van Trierum alleen een bezoek gebracht aan Busaana / Uganda. Tijdens dit korte bezoek is er een inventarisatie gemaakt van de huidige situatie. Op basis van deze inventarisatie kan de stichting haar plannen concretiseren en tevens bepalen welke zaken de hoogste prioriteit hebben om het dorp en specifiek de kansarme kinderen/ mensen daar te helpen. Zodra plannen verder zijn uitgewerkt zullen wij dit op onze website vermelden.