Actie Sterrenpost Hervormde Gemeente Lunteren

Een kerstkaart via de e-mail of via de Sterrenpost?
De laatste jaren worden steeds meer kerstkaarten per mail verzonden. Maar is het niet veel persoonlijker om een mooie handgeschreven wens en groet via een echte kaart te versturen? Voor de ontvanger zijn het kleine cadeautjes die op de mat vallen. Een teken van waardering, van vriendschap en een blijk van persoonlijke aandacht.

Ook dit jaar kunt u uw persoonlijke wensen via de Sterrenpost laten bezorgen. Zo steunt u ook nog twee goede doelen door het versturen van uw kaarten!

Voor de goede doelen is dit jaar gekozen voor:
• De stichting LUGA Care. Deze stichting houdt zich bezig met het opzetten van een school in een dorp in Uganda (Busaana). In 2008 vertrok Jennie van Trierum uit Lunteren als vrijwilligster voor enkele maanden naar Uganda. Zij werd diep getroffen door de erbarmelijke levenssituatie van de vele kansarme kinderen. Zij gaan niet naar school, krijgen zelden of nooit medische verzorging en goede voorlichting over allerlei zaken wordt vaak niet gegeven. De kinderen en hulpbehoevende ouderen in Uganda hebben Jennie nooit meer los gelaten en vanaf 2013 woont zij daar en houdt zij zich bezig met het opzetten van een school in Busaana (50% van de opbrengst).
• Het jeugdwerk binnen onze gemeente (50% van de opbrengst.)

Hoe gaat het in zijn werk?
Vanaf vrijdag 12 december a.s. tot en met maandag 22 december a.s. kunt u uw kerstpost zonder postzegel inleveren in het Meestershuis. Alle bestemmingen kunnen worden ingeleverd, dus ook post voor plaatsen buiten Lunteren en voor het buitenland. Ook bedrijfspost is van harte welkom! U betaalt het kersttarief van 59 eurocent per kaart voor post in Nederland. Ook voor post naar het buitenland houden wij de tarieven van Post.nl aan.
De kerstpost wordt door ons in Lunteren bezorgd op 13, 16, 18, 20 en 23 december a.s. De kerstpost in het buitengebied van Lunteren wordt bezorgd op 16 of 18 december en op 23 december.
Met veel plaatsen in de regio, die ook een kerstkaarten-actie houden, hebben we een samenwerkingsverband, zodat kerstkaarten in een grote regio door vrijwilligers bezorgd worden.

Voordelen
Door via de Sterrenpost uw kerstpost te versturen, steunt u automatisch twee goede doelen! Daarnaast hoeft u geen decemberzegels aan te schaffen, u houdt geen postzegels over en u komt ze ook niet tekort. Kortom; redenen genoeg om dit jaar uw kerstpost in het Meestershuis in leveren. Een groot team van vrijwilligers staat voor u klaar! Wij hopen dan ook velen van u (maar liever nog de hele gemeente…) te kunnen begroeten in het Meestershuis.
Mocht het om welke reden dan ook niet mogelijk zijn uw post naar het Meestershuis te brengen, neem dan gerust contact met één van ons op. Wij helpen u graag verder.

de Sterrenpostcommissie

Carolien van de Vliert tel. 481591 Weimy van Die tel. 456763
Annet Pater tel. 486400 Corrie van den Broek tel. 481113
Monique van de Beek tel. 641487 Simone van de Beek tel. 457738

Openingstijden van het Meestershuis:
Vrijdag 12 dec. 9.30 – 11.30 uur en 19.00 – 20.30 uur
Zaterdag 13 dec. 9.30 – 11.30 uur
Maandag 15 dec. t/m vrijdag 19 dec. 9.30 – 11.30 uur en 19.00 – 20.30 uur
Zaterdag 20 dec. en maandag 22 dec. 9.30 – 11.30 uur
Bron: http://www.hervormdegemeentelunteren.nl/nieuws/algemeen/2037-actie-sterrenpost